Sådan går man klædt

Vi ser gerne, at kvinder ikke viser ankler og hår. Anstændig beklædning er hel-lang særk af hør, overkjole af uld, samt tørklæde der skjuler håret. Kvinder bør gå bag deres mand eller far. Mænd kan gå i hvad de vil.

Synlig religiøse symboler – korset selvfølgelig – er meget velsete. Man bukker ærbødigt for Bisp Stygge Krumpen og Jomfru Elsebeth Gyldenstjerne. Ellers skal landsknægtene nok hjælpe på opførslen.

Unge møer (over 15 somre) kan afleveres i landsknægtelejren til oplæring i køkkenet og andre steder i en lejr, hvor unge møer kan være til god nytte. Børn fra 4 år kan indleveres til enten nonner eller munke for at komme i kloster. Så er der da en mund mindre at mætte der! Husk, en ordentlig mand holder sig under 5 liter øl om dagen.

Voldgraven

Danmarks bredeste – og flotteste – voldgrav er ca. 1. meter dyb og der er hhv. stenbro og træbro til at komme over. Gå midtpå, da der er trolde og andre ustyrlige væsner i voldgraven. Mange mænd er forsvundet på hjemturen fra kroen ”Den Galende Hane”, det er helt sikkert væsnerne i voldgraven, der har taget dem. Desuden tilbydes færgeoverfart – 5,00 kr. for voksne. Hunde, tiggere og børn gratis. Der informeres om sikkerhed undervejs.

Middelalder kjole